In ons land zijn er veel ouderen die te maken krijgen met een bepaalde vorm van artrose. Mocht je zelf de diagnose artrose hebben gehad dan zal je je naar alle waarschijnlijkheid afvragen of dit mogelijk tot arbeidsongeschiktheid kan zorgen. Het is helaas wel zo dat je door artrose arbeidsongeschikt kunt raken. Dit hangt volledig af van de persoon en van de klachten die ondervonden worden. Er is ook een artrose behandeling mogelijk. 

Artrose veroorzaakt meer dan alleen pijn, dit brengt met zich mee dat de kans op arbeidsongeschiktheid aanwezig is. Wanneer het onbehandeld blijft, kan artrose echt slopend zijn. Zelfs bij behandeling leiden sommige gevallen van artrose tot arbeidsongeschiktheid. Als je last hebt van artrose is het belangrijk om te begrijpen hoe je aandoening een invloed kan hebben op je dagelijks leven. Dit kan je de motivatie geven die u nodig hebt om nu actie te ondernemen, voordat uw aandoening erger wordt. 

De klachten van artrose 

De voornaamste oorzaak voor arbeidsongeschiktheid door artrose is een algehele pijn die in het lichaam wordt gevoeld. Deze pijn treedt op wanneer het kraakbeen in je gewrichten afbreekt en je botten tegen elkaar wrijven. Je kunt artrose -gerelateerde pijn in elk gewricht in je lichaam ervaren. Deze pijn kan je bewegingsbereik beperken. Uiteindelijk kan het je totale mobiliteit verminderen. Als je overgewicht hebt is de kans groter dat je arbeidsongeschikt raakt door artrose. Het is altijd mogelijk om met je werkgever in gesprek te gaan om te bekijken wat je precies kunt doen.